Yoga, de allerbeste skincare!

Jazeker! Wist u dat yoga de allerbeste innerlijke huidverzorging geeft?

Hoe dan?

Wel, zoals wellicht bekend is yoga in de eerste plaats meer dan de (ingewikkelde) houdingen die de meeste mensen wel kennen. Yoga is een manier van leven en bestaat uit zowel lichamelijke als geestelijke oefeningen. 


En het pad van yoga, omstreeks 200 v Christus ontwikkeld door Patañjali, leert u dat er 8 stadia zijn welke u als yoga-beoefenaar moet doorlopen.

Deze acht stadia zijn;

1. yama (uiterlijke beheersing), het onthouden van geweld, leven naar waarheid, niets nemen wat je toebehoort en het beheersen van begeerte en bezit.

2. niyama (innerlijke beheersing), zuiver leven, tevreden zijn, gelijkmoedigheid, zelfstudie en overgave

3. asana (lichamelijke oefeningen)

4. pranayama (beheersen van de adem)

5. pratyahara (terugtrekken van de zintuigen)

6. dharana (concentratie)

7. dhyana (meditatie)

8. samadhi (verbinding en verdieping)


De meeste mensen beginnen hun yogaweg met stap 3, asana, de lichaamshoudingen. En dit is ook een logische stap en een hele goede start.

Het word asana betekent letterlijk 'een zithouding aannemen', maar onder asana verstaan we veel meer dan dat. Namelijk het nauwkeurig aannemen van een lichaamshouding waar u een bepaalde tijd in staat, zit of ligt en waarbij u ook nog eens op een specifieke manier ademt.

In deze houding gaat alle concentratie naar het verblijven in de houding en de adem.

De geest is dus super geconcentreerd en er is even geen ruimte voor gedachten. U wordt zich bewust van alle lichaamsdelen die bij deze houding betrokken zijn. Op den duur leert de geest alle delen van het lichaam kennen en beheersen; alle spieren, organen, klieren, bloedvatenstelsel, ademhalingsstelsel, zenuwstelsel...

Het resultaat is een juiste en goed op elkaar afgestemde werking van alle lichaamsdelen.

Een goed functionerend lichaam. Dit is toch een prachtig begin van de yogaweg???


In een volgend blog ga ik verder met mijn uitleg over de invloed van yoga op de algehele gezondheid en daardoor op de huid!
20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven