Optimale hydratatie met liposomen? Hoe dan?

Bijgewerkt: 2 dec 2019

Ik ben een enorme fan van liposomen! Ik raak ook niet uitgepraat over de werking ervan en de prachtige resultaten die ik ermee bereik in mijn praktijk.

Een mooie huid is een gezonde huid en dit is altijd een goed gehydrateerde en goed gevoede huid. Maar... vocht en voedingsstoffen kunnen echter alleen maximaal door de huid worden opgenomen door gebruik te maken van meervoudige liposomen. Door hun huideigen samenstelling en hun holle structuur kunnen zij water en voedingsstoffen (bijvoorbeeld vitamines) transporteren tot in de levende huidcellen.


Dr. Baumann Cosmetics gebruikt meervoudige liposomen die bestaan uit enkelvoudige liposomen van verschillende grootte. De kleinste dringen daarbij het verste door. Zo hydrateren en voeden meervoudige liposomen waar er tekorten zijn.

Deze transportfunctie van liposomen is zeer voordelig bij stoffen die een positief effect hebben op de huid. Maar liposomen kunnen echter ook schadelijke stoffen zoals conserveringsmiddelen of parfums in de huid brengen waardoor ze mee de oorzaak van allergische reacties worden. Om deze reden vervaardigt Dr. Baumann Cosmetics haar producten met liposomen zonder parfum, zonder conserveringsmiddelen en zonder andere hoogallergene ingrediënten. 


Liposomen zijn microscopisch kleine en holle vetbolletjes waarvan de wand opgebouwd is uit een dubbele laag fosfolipiden. Deze fosfolipiden zijn identiek aan de fosfolipiden van de huid, waar ze in de hoornlaag het vocht vasthouden en daardoor voor een optimale hydratering zorgen.

Een gedehydrateerde huid is in wezen daarom een huid met een tekort aan fosfolipiden, waardoor er niet genoeg water in de huid kan worden opgeslagen. Door liposomen (dus eigenlijk fosfolipiden in een holle bolvorm gevuld met water) op de huid aan te brengen worden de tekorten aangevuld en zal de huid maximaal worden gehydrateerd.

Liposomen hebben ook dezelfde opbouw als de wand van de menselijke huidcellen. Liposomen kunnen perfect de afwezige fosfolipiden vervangen wanneer huidcellen licht beschadigd zijn of wanneer intercellulaire lipiden, door bv overdadig wassen, verloren gingen. Op die manier hebben ze een huidherstellende en huidverbeterende werking.


Naast fosfolipiden zijn ook ceramides belangrijke bouwstenen van de huid. Daardoor is de combinatie van fosfolipiden en ceramides ideaal, zoals in Liposome Multi Active Ceramid, in Liposome Multi Active Super Cure en in de Super Cream. Liposomen zijn samen met ceramides de ideale huidverzorging en daardoor onmisbaar in een medische en op wetenschappelijke feiten gebaseerde huidverzorging.
18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Huidvitamines