top of page

Wat is een fruitzuurpeeling?

Heeft u last van acne, pigmentvlekken en rimpeltjes? Of wilt u een huid elastischer, soepeler en frissere huid? Dan is een fruitzuur-kuur een goede optie.

Fruitzuren worden gebruikt om de hoornlaag te verdunnen in het kader van een anti-aging behandeling, ter opfrissing van de huid of in het kader van een acné behandeling.

De term fruitzuren is een beetje verwarrend, want niet elk fruitzuur is afkomstig van fruit. De basisstructuur is scheikundig gelijk aan elkaar en dus worden meerdere zuren onder de term ‘fruitzuren’ geplaatst. De term fruitzuren onderscheiden we door twee groepen met een engelse naam:

- AHA’s (alpha hydroxy acids)

- BHA’s (beta hydroxy acids).

'Acid' staat voor zuur. AHA’s zijn in wateroplosbaar zijn en BHA’s zijn in vet oplosbaar.


De huid is een orgaan dat zich regelmatig vernieuwt. Dode huidcellen kunnen ervoor zorgen dat uw talgklieren verstopt raken. Dit kan leiden tot ontstekingen. Liposomen sluizen vocht de huid is en houden uw huid elastisch en soepel, maar soms is meer nodig. Soms is het een goed idee om de bovenste dode cellaag te verwijderen. Met een fruitzuurpeeling verwijdert u dode huidcellen en wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Het stimuleert de vorming van elastine- en collageenvezels in uw diepere huidlagen, wat uw huid soepel en elastisch maakt. Het voorkomt verstoppingen van uw talgklieren, waardoor de kans op acne afneemt. Het laat de bovenste huidlaag afschilferen en voor pigmentvlekken heeft dit zo een blekend effect.


Een fruitzuurpeeling zorgt dus voor vernieuwing van de huid. De behandeling maakt de huid gladder, gezonder en steviger. Glycolzuur (een reeks organische fruitzuren) heeft een gunstig effect op problemen als acné, slechte doorbloeding, pigment- en ouderdomsvlekken. Als kuur verbetert het ook de vochtbalans van de huid.


Bij Ecobeauty gebruik ik de fruitzuurpeeling van Dr. Baumann. Dit is Glycolzuur (Glycolic Acid) van het type Alpha Hydroxy Acid (AHA). Dit wordt gewonnen uit rietsuiker.

Glycolzuur is zeer geschikt voor de verouderde huid, droge huid, doffe huid, vroegtijdige huidveroudering.

Glycolzuur exfolieërt, dringt door tot de basaalcellenlaag en stimuleert daar de celvernieuwing, stimuleert de collageen- en elastine aanmaak, trekt andere werkstoffen met zich mee diep in de huid, verbetert het vochtvasthoudende vermogen van de huid.

De Fruitzuurpeeling van Dr. Baumann worden toegepast in 10%, 20% en 30%.


De huid wordt eerst gereinigd, daarna wordt de fruitzuur opgebracht. Dit blijft mainmaal 15 mintenen op de huid. Het glycolzuur dringt snel door tot de onderliggende huidlagen, waar het de aanmaak van huidcellen stimuleert. Vervolgens wordt de fruitzuur verwijderd, geneutraliseerd en gevoed.

De behandeling duurt 45 minuten. De fruitzuurkuur bestaat uit 3 behandelingen, met een tussenpose van 2 weken.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page