Wat is bionome cosmetica?

Alle verzorgingsproducten van Dr. Baumann Cosmetic voldoen aan unieke en zeer strenge bionome kwaliteitscriteria.

Maar wat betekent bionoom nou eigelijk?

Wel, bionome huidverzorging garandeert u een natuurcosmetica van zeer hoge kwaliteit waarbij de gerichte keuze van de ingrediënten de best mogelijke verdraagbaarheid en de best mogelijke werking verzekert.


De bionome kwaliteitscriteria geven u deze garanties:

* Optimale verdraagbaarheid. Geen ingrediënten die in de dermatologie bekend staan als allergenen en een gezondheidsrisico kunnen inhouden.

* Optimale doeltreffendheid. Door het maximaal gebruiken van de actiefste werkstoffen en het vermijden van ingrediënten zónder bewezen werking. Het product heeft daardoor een maximale werking.

* Volledigheid van de samenstelling. Essentiële tekorten worden daardoor vermeden.

* Optimaal op de huid afgestemd. Fijn en gezond huidgevoel door maximaal gebruik te maken van huididentieke, huidverwante en altijd huidvriendelijke ingrediënten.

* Milieuvriendelijk. Geen overbodige verpakking en schadelijke stoffen.

* Diervriendelijk: Dierproefvrij en geen ingrediënten van gedode dieren.

Door een op feiten gebaseerde keuze zult u het risico op contactallergieën, vroegtijdige huidveroudering en/of essentiële tekorten zo goed als volledig kunnen uitsluiten en producten kunnen uitkiezen met een maximale werking.

Vaak gebruikte begrippen als 'natuurcosmetica', 'hypoallergeen', 'dermatologisch getest', 'BDIH-gecertificeerd' kunnen erg misleidend zijn omdat in deze producten ook vaak:

* allergenen worden gebruikt waardoor de huid ziek kan worden,

* niet-werkzame ingrediënten worden gebruikt waardoor resultaten uitblijven,

* essentiële ingrediënten ontbreken waardoor de huid tekorten kan oplopen.

Door het gebruik van deze producten blijkt de huid dan na korte of langere tijd sneller te zijn verouderd, in plaats van langer mooi te zijn gebleven. En dat is natuurlijk net het tegenovergestelde van waar het product voor werd gekocht!


Bionome huidverzorgingsproducten zijn samengesteld uit uitsluitend milde huideigen, huidgelijkende en huidvriendelijke ingrediënten en vitamines. Geen van de producten bevat minerale olie, parfum of conserveringsmiddelen. Alle werkstoffen hebben een algemeen aanvaarde en wetenschappelijk bewezen werking. Uit puur ethische overwegingen worden nooit dierlijke ingrediënten gebruikt. Overbodige verpakking wordt geweerd; de producten worden verpakt in de voor het product meest geschikte verpakking.Producten van Dr. Baumann zijn geschikt voor iedereen, zonder uitzondering. Er zijn producten voor elk huidtype: de gezonde en normale huid, de droge en zeer droge huid, de vette en zeer vette huid, de gemengde huid, de schilferige huid, de gevoelige en zeer gevoelige huid, de huid met ontstekingen, de jonge huid, de rijpe huid, de huid met allergieën, de donkere en lichte huid, de huid met kloven, enz.

Dr. Baumann diedt ook producten voor een zachte en doeltreffende verzorging bij acne, rosacea, couperose, eczeem, periorale dermatitis, psoriasis en vele andere huidproblemen. Daarnaast heeft Dr. Baumann ook alles in huis om de gevolgen van vitiligo en ouderdomsvlekken te verzachten, te camoufleren en het ontstaan ervan te voorkomen.

47 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Huidvitamines