top of page

TIPS bij pigmentvlekjes

Door zwangerschap, gebruik van de pil of overmatige blootstelling aan de zon kun je een ongelijkmatige teint krijgen of donkere plekjes ontwikkelen. Gebruik deze tips over het voorkomen en behandelen van pigmentvlekjes om weer goed in je vel te zitten!


hoe voorkom je pigmentvlekjes?

1. eet antioxidantrijke voeding

Antioxidantrijk eten, zoals bessen, druiven, groene bladgroente en pure chocolade (ja, echt waar!) voorkomt pigmentatie door ontstekingen en vermindert oxidatieve stress.

2. zorg voor een goede hormoonbalans

Door zwangerschap, het gebruik van de pil of veel stress kunnen je hormonen uit balans raken. Hierdoor loop je meer risico op het ontwikkelen van pigmentvlekjes. Door verse groenten en gezonde vetten in combinatie met dagelijkse beweging verlaag je het oestrogeenniveau, waardoor minder melanine wordt aangemaakt. Minder melanine = minder pigment!

3. vermijdt blootstelling aan de zon

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe ontzettend belangrijk het is dat je langdurige blootstelling aan de zon voorkomt om pigmentvlekjes en vroegtijdige veroudering te voorkomen! Als je het gewoon heerlijk vindt om van het zomerzonnetje te genieten (en dat begrijpen we heel goed!), gebruik dan een goede, hydraterende sunlotion met een hoge SPF die je gedurende de dag opnieuw aanbrengt.


wat kan je doen wanneer je pigmentvlekjes hebt?

1. exfoliëren

Door te exfoliëren reinig je de huid grondig en beperk je het risico op acne, maar wist je dat exfoliëren ook helpt bij het verminderen van pigmentvlekjes? Een peeling met een natuurlijk zuur verwijdert de buitenste laag huidcellen en de donkerdere huidcellen (pigment) en tovert de gave, nieuwe huid eronder tevoorschijn. Maar let wel op; niet iedere huid is geschikt om een fruitzuurpeeling te ondergaan.

2. egaliseren

Als we verkouden zijn, grijpen we al snel naar de vitamine C. Deze fantastische vitamine is echter ook essentieel voor het verminderen van huidpigmentatie. Met een Liposome Multi Active Vitamin E+C egaliseer je je teint door de aanmaak van melanine te beperken en de celvernieuwing te stimuleren, waardoor pigmentatie na verloop van tijd wordt verminderd.

3. verlichten

Door een verhelderend product (b.v. Bleaching Cream) te gebruiken dat ingrediënten bevat die de aanmaak van melanine voorkomen, geef je je huid een lichte, heldere teint en verminder je het aanzien van donkere plekjes. Gebruik altijd een goede SPF in combinatie met je verhelderende product omdat het je huid gevoeliger kan maken voor blootstelling aan de zon.
107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page