SkinIdent; het beste van het beste

Een belangrijke voorwaarde voor een gezonde huid is dat huidverzorgingsproducten langdurig goed verdragen worden. Vaak proberen cosmeticaproducenten met ‘natuurlijke ingrediënten’ mensen te verleiden hun producten te kopen. Echter, vele natuurlijke ingrediënten hebben echter geen positief effect op de huid en kunnen zelfs schadelijk zijn. Wat huidverzorging betreft wordt 'terug naar de natuur' beter vervangen door 'terug naar de natuur van de huid'.

Allergieën worden immers alleen door lichaamsvreemde stoffen opgewekt. Huideigen of huid-identieke stoffen veroorzaken geen allergische reacties aangezien ons lichaam deze stoffen meteen als lichaamseigen herkent. Hierdoor treedt het immuunsysteem dus niet in werking.

Als huidverzorgingsproducten voor 100% zijn samengesteld uit huid-identieke ingrediënten en vitamines dan wordt de maximaal haalbare huidcompatibiliteit bereikt.


Dr. Baumann SkinIdent heeft wereldwijd het enige huidverzorgings-gamma dat voor 100% uit huideigen stoffen bestaat.


Het doel van een huidverzorging moet zijn: de best mogelijke toestand van de huid langdurig veilig stellen. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is dat het huidverzorgingsproduct goed verdragen wordt. Want alleen een gezonde huid is uiteindelijk een mooie huid. Verdraagbaarheid veronderstelt daarom dat, zonder uitzondering, alle ingrediënten van een product langdurig verdragen worden. Daarom is de keuze van elk afzonderlijk ingrediënt van groot belang. De huid kan door de sluipende werking van niet juist gekozen ingrediënten ziek worden en met een overgevoeligheid en/of allergie reageren. De belangrijkste basis bij het concept van verdraagbare en werkzame huidverzorgingsproducten is daarom de vakkundige en uiterst nauwgezette keuze van alle ingrediënten.


Aan deze fundamenteel belangrijke opdracht hebben Dr. Baumann en Dr. Henrich zich sinds 1988 met een bijzonder grote betrokkenheid gewijd. Niet voor niets worden de Dr. Baumann producten sinds jaren vanwege hun bijzondere verdraagbaarheid en werkzaamheid gewaardeerd. In 2003 slaagden beide onderzoekers in een beslissende doorbraak. Eindelijk werd bereikt wat ze als hun grootste doel sinds het begin van hun samenwerking nastreefden: huidverzorgingsproducten die uitsluitend uit huid-identieke, respectievelijk lichaams-identieke ingrediënten en vitamines opgebouwd zijn. Deze verzorgingslijn is het maximaal haalbare en kreeg de naam Dr. Baumann SkinIdent, oftewel huid-identiek.


In principe kan iedere lichaamsvreemde stof een allergie opwekken. Daarom kan het gebruik van anders goed verdraagbare ingrediënten geen volledige zekerheid tegen allergieën bieden. Het verraderlijke daarbij is dat allergieën pas na jarenlang gebruik van cosmetica kunnen optreden. In de Dr. Baumann Classic producten worden naast vele lichaams-identieke stoffen, als basis zeer huidvriendelijke natuurlijke plantaardige oliën gebruikt. Deze natuurlijke oliën zijn zeer goed op de huid afgestemd en geven het bekende goede resultaat.

Maar de werkstoffen die in Dr. Baumann SkinIdent worden gebruikt zijn 100% de werkstoffen van de huid zélf. En dat geeft een nóg beter resultaat en een nóg beter huidgevoel. Bovendien is het product zeer spaarzaam in gebruik omdat het zich 100% met de reeds aanwezige huideigen stoffen vermengt.


Niets van het product is voor de huid overbodig, zodat ook alles wordt opgenomen en er weinig moet gebruikt worden om een optimaal resultaat te verkrijgen.

Belangrijk: de goede werking van de Dr. Baumann SkinIdent ingrediënten loopt parallel met de goede verdraagbaarheid. Elke stof is 100% goed verdraagbaar en is meteen ook werkstof. Doordat het lichaam elk ingrediënt perfect verdraagt, kan het bovendien de energie die anders nodig is om een sensibilisering op te bouwen en zich te verdedigen tegen een aanval van buitenaf, gebruiken voor de opbouw van een zo gezond mogelijke huid. Er gaat geen energie meer verloren. Deze besparing van energie komt volledig ten goede aan de opbouw van de huid. Aangezien de werkstoffen dezelfde zijn als die van de huid, zullen de tekorten door de werkstoffen perfect worden aangevuld.


Dr. Baumann verzekert met Dr.Baumann SkinIdent:

* Gebruik van uitsluitend huid-identieke, respectievelijk lichaams-identieke ingrediënten en vitamines. 100% afgestemd op de huid.

Echt 'terug naar de natuur van de huid'.

* Er worden geen minerale oliën gebruikt. Minerale olie heeft, zeker in de steeds gebruikte hogere concentraties, een uitdrogende werking op de huid.

* Jarenlange houdbaarheid van de producten zonder toevoeging van conserverings-middelen. Deze zijn, net als geurstoffen, de voornaamste oorzaak van allergie en overgevoeligheid door cosmetica.

* Aangenaam neutraal aroma zonder toegevoegde geurstoffen. Belangrijk: zowel synthetische als natuurlijke geurstoffen zijn de voornaamste oorzaak van allergieën en overgevoeligheid door cosmetica.


Is Dr. Baumann SkinIdent enkel geschikt voor mensen met een gevoelige huid of een contactallergie?

Nee! Natuurlijk, veel mensen met een gevoelige huid werden al door het gebruik van Dr. Baumann SkinIdent van hun huidproblemen verlost.

Maar Dr. Baumann SkinIdent is er uiteindelijk voor elke slimme en bewuste consument.

Dus voor iedereen die van huidverzorgingsproducten verwacht dat ze de best mogelijke werking hebben en belang hecht aan een levenslange garantie tegen huidveroudering veroorzaakt door een contactallergie.


17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Huidvitamines