Modder is gezond!

U heeft vast wel eens gehoord over de heilzame werking van de Dode Zee en de positieve effecten van Dode Zee modderbaden. De zouten die in het water en vooral in de bodem van de Dode Zee gevonden wordt heeft een zeer positief effect op de conditie van de huid. Met name mensen die aan eczeem en psoriasis lijden hebben hier veel profijt van, maar ook bij acne en dermatitis hebben dode zee zouten een heilzame werking. Ze verdienen dan ook met recht een plaats bij de effectieve anti-aging ingrediënten.


De mineralen en sporenelementen die we terugvinden in dode zeezouten zijn veel hogere concentraties dan in andere zeezouten. In volgorde van concentratie zijn dit:

Sodium: Sodiumionen zijn klein genoeg om de huid binnen te dringen. In de huid houden ze vocht vast waardoor het vochtgehalte in de huid beter en langer op peil blijft. Een huid met een hoge relatieve vochtigheid is soepel en ziet er dan ook gladder en egaler uit. Magnesium: Magnesium speelt een elementaire rol in het celmetabolisme. Het ondersteunt de opbouw van de huid. Onderzoek heeft aangetoond dat de huid van psoriasispatiënten een ernstig gebrek aan magnesium vertoont. Het toedienen van magnesium zorgt voor een betere ‘rijping’ van de cellen waardoor psoriasisklachten aanzienlijk minder worden.

Potasium: Potasium ondersteunt ons immuunsysteem en speelt een belangrijke rol bij de neurologische functies van het lichaam. In de huid en het lichaam heeft het een vochtregulerende functie.

Bromide: Bromide bezit algemeen relaxerende eigenschappen. Vooral op de spieren en de zenuwen. En op die manier krijgt u uiteraard ook een ontspannen huidbeeld.

Zwavel: Heeft ontsmettende eigenschappen.

Bitumen: Ontstekingsremmend.


In de salon werk ik veel met Mineral Mud-maskers; gezuiverde Dode Zee modder die hoge dosissen van alle mineralen bevat die hierboven beschreven staan.

Heeft u hierover vragen of wenst u meer informatie? Neem gerust even contact op!31 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Huidvitamines

Ecobeauty Skincare Rotterdam

Bergselaan 287a 

3038 CE Rotterdam

huidzaken@ecobeauty.nu

06 836 900 82

BTW: NL001620528B47

KvK: 61775991

IBAN: NL41 KNAB 0605 4769 50

Openingstijden:

Maandag 09.00 - 15.00

Dinsdag 09.00 - 18.00

Woensdag 09.00 - 12.00

Donderdag 09.00 - 15.00

Vrijdag 09.00 - 20.00

Ecobeauty werkt uitsluitend op afspraak.

© 2020 Ecobeauty Skincare Rotterdam    PRIVACY