Huidverzorging in het Corona-tijdperk.

Vanaf dinsdag 1-12-2020 is het dragen van een mondmasker in openbare ruimtes verplicht.

Het (langdurig) dragen van een mondmasker kan echter voor huidproblemen zorgen.

In de salon noteerde ik o.a. de volgende klachten: roodheid, irritaties, pukkeltjes, schrale plekken tot zelfs striemen en wondjes achter de oren.

Graag geef ik een aantal tips om de huid te verzorgen en huidproblemen aan te pakken e/o

te voorkomen.

  • Roodheid, irritaties en schrale plekken ontstaan als gevolg van constante frictie van het masker op de huid. De huidbarrière wordt op die manier kapot gewreven. Tegen deze 'mechanische' invloed valt op zich weinig te beginnen, maar herbruikbare maskers en met name het mondmasker van Dr. Baumann, scoren hier opmerkelijk beter dan wegwerpmaskers. De meeste herbruikbare maskers hebben een zachte katoenen binnenkant tegenover het ruwere materiaal van wegwerpmaskers. Ze bieden een beter draagcomfort en zijn huidvriendelijker.

  • Pukkeltjes worden veroorzaakt door ontstekingen en die worden weer veroorzaakt door bacteriën. Van nature komen er heel veel bacteriën voor op de huid. Dat is op zich prima want ze beschermen ons tegen weer andere boosdoeners en ze maken deel uit van onze huidflora. De zuurgraad van onze huid zorgt er voor dat ze onder controle blijven. Maar... de bacteriën die op onze huid zitten komen ook terecht op het mondmasker. En zo’n mondmasker is natuurlijk de ideale broedplaats voor bacteriën. Warm en vochtig door onze ademhaling en met meer dan voldoende voeding om zich ongehinderd te ontwikkelen. Die massa bacteriën komt dan weer op de huid en zorgt daar voor ontstekingen en pukkeltjes, zeker wanneer daarbij de huidbarrière ook nog eens beschadigd is. Regelmatig uw masker wassen of verwisselen is hier dus de boodschap.

  • Uw huidbarrière beschermen en intakt houden is een must! De beste manier is met een aanvullende crème. Die werkt immers vooral OP de huid. Ergens in de loop van de dag een extra verzorgingsmoment inlassen is zeker geen overbodige luxe. Wanneer u bijvoorbeeld uw huid ’s ochtends en ’s avonds verzorgt, kunt u overwegen om uw huid ook ’s middags een volledige verzorging te geven. Als dit te lastig is en u daar eigenlijk geen tijd voorheeft, dan is alleen een extra laagje aanvullende crème ook prima. Een lichte crème die toch voldoende bescherming biedt maar niet teveel werkstoffen bevat, is bijvoorbeeld de Super Sensitive Light of Medium van Beaucaire.

  • De beste keuze voor het verzorgen van uw huid zijn milde, huidvriendelijk producten die de huid niet nog extra belasten. Dus zonder allergenen en schadelijke ingrediënten. Met de huidverzorging van Dr. Baumann zit u dus absoluut goed!
35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Huidvitamines

Ecobeauty Skincare Rotterdam

Bergselaan 287a 

3038 CE Rotterdam

huidzaken@ecobeauty.nu

06 836 900 82

BTW: NL001620528B47

KvK: 61775991

IBAN: NL41 KNAB 0605 4769 50

Openingstijden:

Maandag 09.00 - 15.00

Dinsdag 09.00 - 18.00

Woensdag 09.00 - 12.00

Donderdag 09.00 - 15.00

Vrijdag 09.00 - 20.00

Ecobeauty werkt uitsluitend op afspraak.

© 2020 Ecobeauty Skincare Rotterdam    PRIVACY