Een peeling of een scrub?

Regelmatig krijg ik de vraag wat het verschil is tussen een peeling en een scrub.

Iedere dag laat de huid circa 30.000 dode huidcellen los, welke uiteraard weer van binnenuit aangevuld worden. Door te peelen of te scrubben help je de huid met dit proces. Het verwijderen van de dode huidcellen is van belang voor een mooie, zachte, stralende huid.

Een scrub bevat een wat grovere korrel en schuurt de huid oppervlakkig waardoor de dode huidcellen los komen. Een peeling heeft een fijnere (of zelfs geen) korrel en bevat een zekere zuurconcentratie waardoor de dode huidcellen losweken. Dit zorgt voor een diepere reiniging van de huid.


Ecobeauty biedt 3 soorten peeling van Dr. Baumann Cosmetics;

1. Peeling Mild, Medium of Strong 

Deze peeling is zeer geschikt voor het gezicht en de hals. Het wordt vaak toegepast bij een salonbehandeling, maar is eveneens beschikbaar voor thuisgebruik.

Het bevat microfijne slijpdeeltjes om de afgestorven huiddeeltjes af te schilferen en om oppervlakkige mee-eters te verwijderen. Het bevat geen chemische conserveringsmiddelen, maar heeft wel een volledige houdbaarheid. Zonder parfum, maar wel met een aangename geur. Het bevat geen minerale oliën, dierlijke ingrediënten en chemische kleurstoffen.

Peeling Light is geschikt voor de gevoelige en snel geïrriteerde huid

Peeling Medium is geschikt voor de droge, gemengde en normale huid

Peeling Strong is geschikt voor de vette, zeer vette, verstopte huid en een vale teint


2. Mineral Sea Peeling

De Mineral Sea Peeling-gel bevat zeezout en kalkalgen en wordt toegepast bij een salonbehandeling. Het bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en mineralen van hoge kwaliteit. Zonder parfum maar met een aangename geur. Zonder chemische conserveermiddelen maar met volledige en langdurige houdbaarheid. Het bevat zeer waardevolle plantaardige en natuurlijke oliën.

De peeling maakt de huid fris, fluweelzacht en beter doorbloed. De verzorgende reiniging en de stimulatie van de bloedcirculatie maakt de huid gezonder. De huid wordt frisser, strakker en oogt ‘jonger’.


3 Fruitzuur Peeling

De Fruitzuurpeeling wordt toegepast bij een salonbehandeling en in de vorm van een kuur.

Deze peeling bevat een gel met glycolzuur (hoort bij de 'AHA-fruitzuren') om de bovenste verhoornde huidlaag af te peelen. De peeling bevat geen chemische conserveermiddelen, maar heeft wel een volledige houdbaarheid. Het bevat ook geen parfum, maar heeft wel een aangename geur. Bevat geen minerale oliën, geen dierlijke ingrediënten en chemische kleurstoffen. 

Deze peeling wordt eenmalig toegepast om de huid een gladdere en frissere look te geven

(bv wanneer de huid na een zonvakantie wat meer rimpeltjes vertoont).

Verder wordt het alleen op regelmatige basis toegepast bij huidproblemen waarvan een verdikte hoornlaag een van de oorzaken is. Om in kuurverband resultaten te bereiken wordt een kuur van 3 behandelingen van 1x per 2 weken geadviseerd.

Bij iedere peeling is een verzorging met Dr. Baumann Liposome Multi Active, afgestemd op het huidtype, zeer essentieel.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, ik beantwoord deze graag!
13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Huidvitamines