Een gezonde huid, ook bij koud weer!

Bijgewerkt: 20 nov 2020

Het wordt steeds wat kouder. En zeker als u een kwetsbare huid heeft, bent u zich daar waarschijnlijk heel bewust van. Mijn missie is om uw huid mooi, stralend en gezond te krijgen en te behouden, terwijl uw huid continue blootstaat aan de elementen. Dan lijkt dit soms een onmogelijk streven. Maar ik heb een paar eenvoudige tips om droogheid en roodheid van uw huid tot een minimum te beperken.


1. Maak uw huis, werkplek en auto niet te warm

Uiteraard is het verleidelijk om de verwarming hoog te zetten als het buiten koud is. Uw huid heeft daar echter veel last van. Dit komt omdat de verwarming vocht uit de lucht haalt en uw huid verdampt meer water in die droge, warme omgeving. Dit zorgt voor een droge, rode, jeukende huid. Mijn advies is om u simpelweg lekker warm en comfortabel aan te kleden. Maar ook een luchtbevochtiger kan helpen. En... als u minder stookt scheelt dat enorm in de energierekening!

2. Geen hete douche

Alhoewel een lange, stomend hete douche heerlijk kan zijn is het voor uw huid een schok. Vooral in de winter. Met korte warme douches, met een huidvriendelijke douchegel, kunt u ook heerlijk genieten, maar dan zonder parfum, kleurstoffen of parabenen. Zo raakt uw huid niet overprikkeld en geïrriteerd. Om uw huid zo gehydrateerd mogelijk te houden kunt u uw huid het beste droogdeppen en vervolgens een huidvriendelijke bodylotion aanbrengen, terwijl uw huid nog een beetje vochtig is.

3. Minder scrubben!

Scrubs en andere exfolianten zijn niet altijd zo geweldig voor uw huid zoals velen u willen wijsmaken. Zeker in de winter veroorzaken ze eerder een verhoogde gevoeligheid van de huid, wat enorme irritaties kan veroorzaken. Scrub of exfolieer niet iedere dag!  Een keer per week of  per twee weken is meer dan voldoende. En gebruik hiervoor een milde peeling zonder parfum, kleurstoffen en parabenen. Een dagelijkse, milde reiniging, gevolgd door een basisvoeding met meervoudige liposomen (om de huid maximaal te hydrateren) en wellicht nog een aanvullende voedende crème, is de allerbeste dagelijkse huidverzorgingsroutine.

4. Wees extra lief voor de lippen

In de wintermaanden hebben de lippen het zwaar, zwaarder dan andere delen van uw lichaam. Het is simpelweg onmogelijk om uw mond af te schermen van de elementen. We praten, we eten, we drinken... Tip: maak uw lippen vochtig met koel water voordat u lippenbalsem aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat het vocht binnen houdt en de huid weer repareert. En zeker wanneer u buiten sport; smeer wat vet op uw lippen voordat u de elementen trotseert!

5. Gezond eten

Ook een griep of verkoudheid kan bijdragen aan huidproblematiek. Let op voldoende inname van vitamine C, eventueel een aanvulling d.m.v. supplementen. Probeer daarnaast stress zoveel mogelijk te beperken, want stress is letterlijk een burn-out voor de huid! Ook cafeïne droogt de huid enorm uit. Probeer na de koffie, thee of alcohol een glas water te drinken. Daar wordt je huid heel blij van! 

6. Geniet van de zon!

Ongeacht de huidskleur, uw huid heeft het in de wintermaanden zwaar. Een bleke huid is vatbaar voor rauwe, rode wangen terwijl mensen met donkere huid meer last kunnen hebben van hyperpigmentatie. Als de zon zich laat zien, geniet er dan lekker van! Mensen met eczeem of psoriasis weten dat de huid veel gelukkiger is wanneer het een beetje zon krijgt, uiteraard met een goede bescherming!

En het goede nieuws is... u wordt er vrolijker van!


25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Huidvitamines

Ecobeauty Skincare Rotterdam

Bergselaan 287a 

3038 CE Rotterdam

huidzaken@ecobeauty.nu

06 836 900 82

BTW: NL001620528B47

KvK: 61775991

IBAN: NL41 KNAB 0605 4769 50

Openingstijden:

Maandag 09.00 - 15.00

Dinsdag 09.00 - 18.00

Woensdag 09.00 - 12.00

Donderdag 09.00 - 15.00

Vrijdag 09.00 - 20.00

Ecobeauty werkt uitsluitend op afspraak.

© 2020 Ecobeauty Skincare Rotterdam    PRIVACY