top of page

-Huid & Voeding -
Een gezonde huid van binnenuit 

Een gezonde huid is niet alleen het resultaat van de juiste huidverzorging. Ook erfelijke aanleg en levenswijze (met name voeding) spelen een belangrijke rol. Het is ontzettend zonde wanneer de kwalitatieve bionome huidverzorging van Dr. Baumann door een verkeerd voedingspatroon wordt tegengewerkt. Gezonde voeding, met de noodzakelijke bouwstoffen voor lichaam en huid, is ontzettend belangrijk. De huid omvat een complex stelsel van bloedvaten welke gezonde, maar ook schadelijke stoffen uit de voeding naar de huid voert. De kwaliteit van de voedingsstoffen bepaalt dan ook uiteindelijk de gezondheid van de huid.

“Plantaardige voeding, welke geen dierlijke producten bevat , is zelfs nog gezonder dan een vegetarische voeding. Een 100% veganistische voeding bevat geen cholesterol en nog minder vet, verzadigde vetzuren en calorieën dan een vegetarische voeding, omdat het geen zuivelproducten en eieren bevat. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de voordelen voor de gezondheid toenemen wanneer voedsel uit dierlijke bron in de voeding wordt verminderd, wat een veganistisch dieet tot de allergezondste voedingswijze maakt.”

PCRM (Physicians Committee for Responsible Medicine) 

Een plantaardig dieet bestaat vaak meer fruit, groenten, bonen, linzen en noten. Dit zorgt voor voldoende vezels en antioxidanten en daardoor voor een mooie huid en een gezond lichaam. Het weglaten van zuivelproducten is ook beter voor de huid. Hormonale acne wordt veroorzaakt door de hormonen die gevoerd of geïnjecteerd worden bij dieren die uiteindelijk op ons bord belanden. Maar als u even stilstaat bij wat een kalfje allemaal nodig heeft om te groeien, dan zal het u niet verbazen dat de moedermelk van een koe tjokvol hormonen zit. Dit kan uw hormoonbalans zodanig verstoren, dat de talgklieren op hol slaan. Het gevolg is; puistjes en pukkeltjes.

Belangrijk om te weten is dat we allemaal Omega 3, 6 en 9 nodig hebben om gezond te blijven. Omega 6 is essentieel, maar een teveel bevordert ontstekingen. Omega 3 werkt daarentegen ontstekingsremmend. Omega 3 en 6 moeten we uit onze voeding halen.

Omega 9 zorgt onder meer voor een gezonde celfunctie, bloedsamenstelling en hormoonhuishouding. Het lichaam maakt zelf Omega 9 aan, maar wanneer er een disbalans ontstaat tussen Omega 3 en 6, raakt Omega 9 ook uit balans.

Het is belangrijk dat u voldoende Omega-3 binnenkrijgt door bijvoorbeeld supplementen.

Daarnaast moet uw voeding voldoende eiwitten bevatten voor een mooie en gezonde huid. Een tekort aan vitamine B2 en B12, mineralentekort en essentiële vetten kan een negatief effect hebben op de huid.

Gezonde Green Smoothies

DR. BAUMANN voedingssupplementen - Huidverzorging van binnenuit. 

Samen met een gezonde voeding zorgen onze voedingssupplementen voor de gezondheid van zowel het lichaam als de huid. Ze zijn een belangrijke aanvulling voor essentiële voedingstoffen die in onze moderne voeding al te vaak ontbreken.

Food Supplement Vitamin Mineral bevat een volledig complex van die vitamines, mineralen en spoorelementen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid en die volgens het DR. BAUMANN onderzoek extra dienen te worden ingenomen. Volledig op plantaardige basis. 

Food Supplement Omega-3 bevat de belangrijkste Omega 3-vetzuren alfa-linoleenzuur (ALA) en docosohexaeenzuur (DHA). Ons lichaam maakt deze vetzuren zelf niet aan waardoor orale inname noodzakelijk is. In het belang van uw gezondheid (aanwezigheid van zware metalen in visolie), het milieu (overbevissing) en de dieren (zij worden immers onnodig gedood) gebruiken we bewust geen visolie als bron van onze Omega-3 supplementen. Alle ingrediënten, ook de capsules, zijn van plantaardig oorsprong.

Food Supplement Vitamin B12, speciaal voor veganisten en vegetariërs. Doordat vitamine B12 toch vooral uit dierlijk voedsel moet worden opgenomen, is het net deze groep die vaak een tekort heeft aan vitamine B12. Bevat de actieve vorm, methylcobalamine, zoals het in het lichaam gebruikt wordt. Daardoor wordt het overgrote deel van de vitamine B12 die je inneemt ook daadwerkelijk in je lichaam ingezet.

Food Supplement Vitamin D3 is een aanrader voor iedereen. Ook al eet je gezond en evenwichtig, toch krijg je waarschijnlijk te weinig vitamine D binnen. Van de vrouwen vanaf 50 jaar heeft maar liefst 40 procent een tekort aan vitamine D. Onder mannen en vrouwen vanaf 65 jaar is dat zelfs meer dan 50 procent.

supll B12.jpg
bottom of page