Ecobeauty Skincare Rotterdam

Bergselaan 287 a 

3038 CE Rotterdam

info@ecobeauty.nu

06 836 900 82

BTW: NL001620528B47

KvK: 61775991

IBAN: NL45ASNB0706808312

Openingstijden:

Maandag      9.00 - 14.30

Dinsdag      9.00 - 21.00

Woensdag           gesloten

Donderdag      9.00 - 14.30

Vrijdag      9.00 - 21.00

Ecobeauty werkt uitsluitend op afspraak!

  • Facebook
  • Instagram

© 2019 Ecobeauty Skincare Rotterdam    PRIVACY

- Een gezonde huid van binnenuit -

Het lichaam functioneert het beste op natuurlijke, onbewerkte, plantaardige voeding. Voor een gezond lichaam, maar ook voor een mooie, gezonde huid is een plantaardig (vegan) dieet aan te raden. Een plantaardig dieet bestaat over het algemeen uit veel meer groenten, fruit en noten. Dit heeft niet alleen een positief effect op uw huid; uw hele lichaam profiteert van een vegan lifestyle.

De sleutel tot een mooie huid zit ‘m niet alleen in het eten van meer groente en fruit. Als u zich realiseert wat een kalfje allemaal nodig heeft om te groeien, dan is het niet wonderlijk dat de moedermelk van een koe boordevol hormonen zit. Zuivelproducten verhogen de kans op irritaties en huidproblemen, zoals acné.

Ook via vlees krijgt u hormonen (en zelfs antibiotica binnen) via de dieren die dit toegediend hebben gekregen. Dit kan ervoor zorgen dat uw eigen hormoonhuishouding uit balans raakt en dit kan leiden tot roodheid en ontstekingen.

Een vermindering van zuivelproducten tijdens de overgang kan dus zeker helpen bij bijvoorbeeld opvliegers. Een veganistische lifestyle ondersteunt eveneens ontgifting om huidproblemen als acne of eczeem beter herstellen.

Hieronder leest u welke voedingsstoffen invloed hebben op uw huid hebben en in welke plantaardige voedingsmiddelen u deze voedingsstoffen vindt;

Vitamine A

Vitamine A, caroteen, stimuleert de celvernieuwing van uw huid te en houdt de structuur van huidcellen in balans. Vitamine A vind je vooral in wortelen, spinazie en broccoli.

 

Vitamine E

Vitamine E is een anti-oxidant en helpt de cellen welke zijn beschadigd door agressieve stoffen (vrije radicalen). Vitamine E heeft een kalmerend effect op de huid en houdt het de structuur van cellen in stand. Vitamine E krijg vindt u in plantaardige oliën, noten, zaden, zoete aardappel, avocado en broccoli.

Vitamine C

Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd. Het is ook een belangrijk antioxidant. Vitamine C helpt weefsels gezond te houden en draagt bij aan de vorming van collageen, waardoor rimpels worden tegen gegaan. U vindt vitamine C in citrusvruchten waaronder sinaasappels, citroenen en grapefruits. Daarnaast zit vitamine C in tomaten, kiwi’s, aardbeien, aardappelen, paprika’s, kool en courgettes.

 

Zink

Zink helpt een geïrriteerde huid en heeft een kalmerende werking bij acne. Zink zorgt samen met vitamine C voor een gezond collageen, wat een essentieel bestanddeel is van bindweefsel. Zink vindt u in amandelen, brazil/paranoten, pompoenpitten, pecannoten en volkoren- en roggemeel.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 gaat ontstekingen en huidproblemen tegen.. Het ondersteunt de productie van nieuwe huidcellen. Omega-3 vetzuren vindt u in walnoten, lijnzaadolie, zonnebloemzaden en amandelen.

Dr. Baumann voedingssupplementen; huidverzorging van binnenuit. 

 

Samen met een gezonde voeding zorgen de voedingssupplementen van Dr. Baumann voor de gezondheid van zowel het lichaam als de huid. Ze zijn een belangrijke aanvulling voor essentiële voedingstoffen die in onze moderne voeding al te vaak ontbreken.

Food Supplement Vitamin Mineral bevat een volledig complex van die vitamines, mineralen en spoorelementen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid en die volgens het Dr. Baumann onderzoek extra dienen te worden ingenomen. Volledig op plantaardige basis. 

Food Supplement Omega-3 bevat de belangrijkste Omega 3-vetzuren alfa-linoleenzuur (ALA) en docosohexaeenzuur (DHA). Het lichaam maakt deze vetzuren zelf niet aan waardoor orale inname noodzakelijk is. In het belang van uw gezondheid (aanwezigheid van zware metalen in visolie), het milieu (overbevissing) en de dieren (zij worden immers onnodig gedood) wordt er bewust geen gebruik gemaakt van visolie als bron van de Omega-3 supplementen. Alle ingrediënten, ook de capsules, zijn van plantaardig oorsprong.

 

Food Supplement Vitamin B12, speciaal voor veganisten en vegetariërs. Doordat vitamine B12 toch vooral uit dierlijk voedsel moet worden opgenomen, is het net deze groep die vaak een tekort heeft aan vitamine B12.
​Een tekort kan leiden tot bloedarmoede en daardoor tot vermoeidheid, duizeligheid, kortademigheid en oorsuizen.  Maar het kan ook neurologische gevolgen hebben zoals geheugenverlies, coördinatiestoornissen of spierzwakte in de benen.
Het Dr. Baumann Vitamin B12 Food Supplement bevat de actieve vorm, methylcobalamine, zoals het in het lichaam gebruikt wordt. Daardoor wordt het overgrote deel van de vitamine B12 die u inneemt ook daadwerkelijk in uw lichaam omgezet. De meeste vitamine B12 voedingssupplementen bevatten cyanocobalamine wat nog moet worden omgezet waardoor slechts 50% daadwerkelijk wordt gebruikt.
De Vitamine B12 wordt gewonnen uit fermenten met een plantaardige voedingsbodem. 

Food Supplement Vitamin D3 is een aanrader voor iedereen. Ook al eet u gezond en evenwichtig, toch krijgt u waarschijnlijk te weinig vitamine D binnen. Van de vrouwen vanaf 50 jaar heeft maar liefst 40 procent een tekort aan vitamine D. Onder mannen en vrouwen vanaf 65 jaar is dat zelfs meer dan 50 procent.
De belangrijkste functie van vitamine D is botontkalking tegengaan: u heeft het nodig om calcium (kalk) uit de voeding op te nemen. Dit zorgt voor sterke botten en tanden. 
We krijgen vitamine D binnen dankzij de zon. Alleen is die bij ons enkel van maart tot en met oktober intensief genoeg, waardoor er vooral in de wintermaanden tekorten ontstaan.
​Terwijl de Gezondheidsraad 10 microgram vitamine D (400 IE) per dag adviseert voor 50-plussers, luidt het advies in de ­Verenigde Staten 15 micro­gram (600 IE) per dag. En in Duitsland, ­Oosten­rijk en ­Zwitserland zelfs 20 microgram (800 IE). De Nederlandse aanbeveling is ­gebaseerd op het gunstige effect op de ­botten. Maar er zijn aanwijzingen dat vitamine D ook andere voordelen voor de gezondheid heeft, waar een ­grotere hoeveelheid voor ­nodig is. Zo gaat een tekort aan vitamine D in het lichaam ­gepaard met een hoger risico op diabetes, depressies, hart- en vaatziekten, darmkanker en infecties.
Dagelijks een supplement vitamine D innemen is dus zeker geen slecht idee en voor iedereen aan te raden!