top of page

- Tips voor een mooie huid -

een mooie huid is een gezonde huid

Naast het feit dat het belangrijk is om de huid goed te verzorgen met producten met hoogwaardige ingrediënten is het net zo belangrijk om de huid van binnen uit goed te beschermen. De huid is een spiegel van onze gezondheid. Als de ontgiftings-organen zoals de lever en nieren het te zwaar krijgen, dan kan het lichaam ervoor kiezen om de gifstoffen via de huid te lozen. 

Resultaat? Roodheid en puistjes.

Uw verzorgingsproducten zijn de dagelijkse 'voeding van de huid'. Het is daarom van doorslaggevend belang dat de samenstelling ervan gezond én doeltreffend is.

Lees hier meer over cosmetische ingrediënten en maximale anti-aging.

 

Tips voor een gezonde huid

* De huid vernieuwt zich om de 28 dagen. Met een afgestemde behandeling
om de 6 weken weet u zeker dat uw huid krijgt wat het nodig heeft.

* Voldoende slaap is erg belangrijk voor het lichaam. Het lichaam regenereert, breekt afvalstoffen af en repareert cellen. Niet voor niets wordt het daarom ook wel schoonheidsslaap genoemd.

* Kies een gezonde en zo natuurlijk mogelijke voeding. Onbewerkte voedingsmiddelen zijn het beste. Daarmee wordt de huid voorzien van belangrijke vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren. Laatstgenoemde zijn de bouwstenen van het leven en voor de activiteiten in de cellen, celvernieuwing, stevigheid en elasticiteit van de huid van cruciaal belang.

* Drink twee tot drie liter water per dag. De huid wordt beter doorbloedt, gladder en elastischer. Bovendien kan de huid beter ontgiften.

* Zorg ervoor dat u in beweging blijft, het liefst buiten. Sportieve activiteiten zoals wandelen zorgen ervoor dat de huid strak blijft, overtollig vet verdwijnt en de huid goed doorbloed blijft.

* Probeer stress zoveel mogelijk te voorkomen. Onvrede, wanhoop en depressie zijn slecht voor uw huid!

* Veel lachen!

* Niet roken! Niets is slechter voor de huid dan nicotine. De huid verouderd razendsnel en wordt rimpelig en grauw.

* Drink alcohol en koffie met mate. Teveel (rode) wijn en koffie verwijdt de aderen en veroorzaakt grove poriën, acne en diepe rimpels.

* Gebruik zonnebrandcrème om de schadelijke invloed van UV-straling tegen te gaan. De werking wordt versterkt met natuurlijke antioxidanten (vitamine E&C) die via de voeding en huidverzorgingsproducten worden opgenomen. Vergeet ook niet dat de huid na het zonnen meer vocht nodig heeft.

* Gebruik huidverzorgingsproducten en cosmetica die goed zijn afgestemd op uw huidtype en leeftijd. Let op dat deze parfumvrij zijn. Geurstoffen maken de huid niet alleen gevoeliger, maar zorgen ook voor irritatie. Dat is vooral schadelijk voor mensen met een probleemhuid of een gevoelige huid.

* Innerlijke schoonheid kan, ongeacht de leeftijd, door voedingssupplementen worden vergroot. Vooral bij stressvolle beroepen of wanneer er een tekort aan bepaalde stoffen bestaat. Maar ook voor zwangere vrouwen, oudere mensen, sporters, mensen die vaak (zakelijk) reizen of bij chronisch zieke mensen kunnen supplementen nuttig zijn.

* Doe niet aan schoonheidsoperaties, plastische chirurgie, hormoonkuren of crashdiëten. Op lange termijn blijven ze niet zonder gevolgen, ze hebben heftige bijwerkingen en werken niet blijvend.

* Wees dankbaar voor uw lichaam en alle functies ervan. Dat niet alles perfect is, is niet erg, het geeft juist een eigen persoonlijkheid. Dus wees blij met uzelf.

* Geef uw huid comfort. Bescherm de huid tegen hitte en kou, neem voldoende rust en zorg ervoor dat u goed in uw vel zit. 

* Yoga en wandelen geven de huid tijd om te herstellen van alledaagse belastingen.

* Probeer uzelf gelukkig te voelen! Gelukkige mensen stralen. 

Er bestaat geen betere anti-aging dan u lekker te voelen in uw eigen vel!

 

 

Tips voor gezonde voeding

U heeft geen wetenschappelijke studie nodig om te weten welke transformatie u kunt ondergaan wanneer u tevreden bent met uw uiterlijk. Wanneer u blij bent met hoe u eruitziet, voelt u zich vol zelfvertrouwen en kunt  alles bereiken. 

Het is daarom wellicht fijn om te weten dat die mooie huid met name van binnenuit komt en hoeveel invloed dat heeft op uw algehele welzijn.

U heeft zelf heel veel invloed op het bereiken van zo'n mooie huid en ik geef u hiervoor enkele tips;

* geniet van het koken, van de smaken, van de mensen voor wie u kookt en van de energie die de juiste voeding u geeft.

* kies zoveel mogelijk voor verse, plantaardige voeding.

* kies voor zoveel als mogelijk voor biologische, lokale en seizoensgebonden producten.

* probeer zo gezond mogelijk te eten, juist als u het druk heeft. Hoe gezonder u eet, hoe meer energie u krijgt. En u blijft scherper en fitter om de drukte aan te kunnen.

* geef uzelf 2 x per jaar de rust en reiniging van een detox. 

* Go Vegan! Voor een goede gezondheid, een mooie, stralende en gezonde huid, maar zeker ook voor het belang van de dieren en de aarde.

In de onderstaande brochure leest u meer informatie m.b.t. een vegan-lifestyle.

Yoga klas
drinkwater
bottom of page